» Početna   |   » O nama   |   » Uvjeti poslovanja  |   » Kontakt
HR HR

Rezerviraj smještaj

Hrvatska
Top smještaj
Rezerviraj

Plitvice

» Početna    » Kvarner    » Plitvice
 
 
Plitvice
Plitvice
Plitvička jezera - prirodni fenomen je dragulj neprocjenjive vrijednosti. Između Male Kapele i Plješivice, u području gdje se rijeka Korana ima svoj izvor, tu su 16 velikih i puno malih jezera međusobno povezanih malih, srednjih i velikih slapova nakon čega se rijeka Korana nastavlja svoj put prema Karlovcu.

Zbog prirodne ljepote slapova, kaskada, špilje i stijene, koje nude prekrasan mozaik boja, zvukova i oblika okružen visokim planinskim terenima šumi, Plitvička jezera i okolice su u 1949 proglašeno nacionalnim parkom, a od 1979 imaju je pod zaštitom UNESCO-a. Ovaj najveći i najstariji nacionalni park ima samo električni vlakovi i brodovi koji prevoze svoje posjetitelje na razna odredišta, nakon čega turisti mogu nastaviti svoje razgledavanje hodajući po uskim stazama i putovima, prelazeći drvene mostove koji su odmah iznad površine vode.

Park je otvoren tijekom cijele godine, a najugodnije posjetiti tijekom ljetnih mjeseci, ali u zimskim mjesecima i ostaviti posjetitelji dah poduzeti kada vide zamrznutih slapova. Ako odlučite provesti nekoliko dana u Nacionalnom parku postoji nekoliko hotela i nacionalni restorani, a smještaj je moguć u obiteljskim kućama u okolici.

    Nacionalni park Plitvička jezera

To je za Hrvatsku najpoznatiji nacionalni park, a samo jedan od osam koji je naveden na UNESCO-vom popisu svjetske baštine UNESCO-a. Glavna atrakcija ovog parka, jedinstvenog u svijetu, su 16 malih jezera pridružili slapovima nastalih taloženjem sedre, posebna vrsta vapnenca. Ovaj nacionalni park obuhvaća izvor rijeke Korane, koji se nalazi u prostoru okruženom gustim šumama bukve, jele i smreke. Tu su i nekoliko špilja u parku, kao i opruge i livade cvjetnice. Medvjed se ističe kao jedan od mnogih zaštićenih životinjskih vrsta. Popularnosti ovog parka je također potaknut posebnim prijevoznim sredstvima koja koriste za prijevoz posjetitelja: panoramskim oko električnih vlakova i bešumno elektro-pogon plovila. To je nemoguće reći je li park ljepši u proljeće, kada je cvijeće u svojim travnjacima su u punom cvatu, a kada su stabla su opet upalilo zeleno, ili kada Pobuna jesenskim bojama ogleda u vodama jezera, ili pak tijekom zimskog mira, kada se led petrifies slapove i kada okolna stabla su jako opterećena sa snijegom. Do mrežu putova, posjetitelji mogu dobiti oko i pristup brojnim slapovima i stjenovite obale jezera jednostavno.
 
 

Ponude u Plitvice

Nadji najbolje ponude za odmor u Hrvatskoj. Rezervirajte privatne sobe, kuće ili apartmane po najnižim lokalnim cijenama Plitvice

Other cities in Kvarner

 
PRIVATNI SMJEŠTAJ    |    Hrvatska Apartmani/Sobe    |    Hrvatska vile    |    Top smještaj    |    Regije Hrvatska    |    Top odredišta    |    Prijevoz    |    Kontakt

Upis za Newsletter
Besplatan Newsletter za najbolje ponude za odmor u Hrvatskoj.
Najaktualnije ponude za odor u Hrvatskoj.
 
 

Join us on Facebook