» Početna   |   » O nama   |   » Uvjeti poslovanja  |   » Kontakt
HR HR

Rezerviraj smještaj

Hrvatska
Top smještaj
Rezerviraj

Baska - Otok Krk

» Početna    » Kvarner    » Baska - Otok Krk
 
 
Baska - Otok Krk
Baska - Otok Krk

Kolijevka tisućljetne povijesti i pismenosti Hrvata ("Baščanska ploča" - najstariji glagoljički tekst u crkvi sv. Lucije iz 1100. godine) Baška je turistički gradić s mnoštvom apartmana i vila u ambijentu vinograda i starih kamenih vrtova.

Najveća i jedna od najljepših bašćanskih plaža je "Vela plaža", prirodna šljunčana plaža koja se nalazi u centru mjesta, osobito pogodna za obitelji s djecom. Ugodna klima s preko 2 500 sunčanih sati godišnje i bujna vegetacija uz pregršt zabavnih i sportskih sadržaja čine Bašku na otoku Krku prelijepom destinacijom za Vaš odmor.

Krk

Od davnina nazivan Zlatnim otokom zbog blage klime, bujne vegetacije i povoljnog položaja u Kvarnerskom zaljevu, otok Krk najveći je jadranski otok. Blizina i povezanost mostom s kopnom čini ga atraktivnim turističkim odredištem.

Krk je otok kulture i kolijevka pismenosti o čemu svjedoče mnogi spomenici, muzeji, sakralni objekti poput srednjovjekovne jezgre grada Krka, Bašćanske ploče u Jurandvoru, franjevačkog samostana na otočiću Košljunu…

Zahvaljujući eko projektima i sustavnoj brizi o čistoći i zaštiti okoliša, Krk je i otok Plavih zastava koje se vijore u gradu Krku, Malinskoj, Njivicama, Vrbniku i Šilu te marini Punat.

Kvarner - Baščanska ploča

Starohrvatski spomenik, pisan glagoljicom otprilike 1100. godine, a potječe iz crkve sv. Lucije u Jurandvoru kod Baške na otoku Krku. Jedan od najstarijih, u kamenu klesanih spomenika hrvatskog jezika.

Sadrži podatke o gradnji crkve sv. Lucije i zapis darovnice hrvatskog kralja Zvonimira. Predstavlja značajan izvor za povijest hrvatskog naroda, jezika i razvitak hrvatske glagoljice. Ona pokazuje suverenitet hrvatskoga kralja Zvonimira kao donatora zemljišnog posjeda na otoku; uz jezično i književno, ta ploča ima i povijesno značenje zbog prvog spominjanja vladareva imena na narodnom jeziku.

 
 

Ponude u Baska - Otok Krk

Nadji najbolje ponude za odmor u Hrvatskoj. Rezervirajte privatne sobe, kuće ili apartmane po najnižim lokalnim cijenama Baska - Otok Krk

Other cities in Kvarner

 
PRIVATNI SMJEŠTAJ    |    Hrvatska Apartmani/Sobe    |    Hrvatska vile    |    Top smještaj    |    Regije Hrvatska    |    Top odredišta    |    Prijevoz    |    Kontakt

Upis za Newsletter
Besplatan Newsletter za najbolje ponude za odmor u Hrvatskoj.
Najaktualnije ponude za odor u Hrvatskoj.
 
 

Join us on Facebook